Södertälje borta, Västerviks sista måstematch i år?

För andra helgen i rad ska jag se Västervik borta i kvalserien till hockeyallsvenskan. Den här soliga och varma lördagseftermiddagen i Södertälje ger betydligt skönare slutspelsvibbar än förra helgens iskalla och blåsiga tripp till Tingsryd.

Tåget mot hockeyallsvenskan börjar få upp farten nu och Västervik har inte sett ut att vilja åka med, varken förra bortamatchen mot Tingsryd (påminn mig inte om eländet) eller senaste matchen – hemma mot Södertälje. Med sex poäng på sex matcher ligger VIK sist och av de fyra matcher som återstår måste Västervik vinna minst två, kanske tre, för att säkra en plats i allsvenskan nästa säsong.

Hemma mot Sundsvall på tisdag är en match Västervik bara måste vinna och sen börjar det se rätt tunt i matcher som ser enklare än skitsvåra ut. Borta mot Pantern på skärtorsdagen ser svårt ut, Västervik har inte haft det enkelt i Kirseberg. Och kvalsuveränerna AIK på hemma påskafton är ju en klart tuff uppgift helt oavsett om gnaget är klara för ännu en säsong i allsvenskan eller inte.

Då återstår Södertälje borta i eftermiddag. Säsongens sista måstematch? SSK ligger en poäng före VIK och det avståndet får inte öka. Förlust och avancemang känns så gott som omöjligt, vinst och manegen är fortfarande krattad. Oavgjort och båda alternativen lever.

Mats Waltins återkomst i kringelstan verkade sannerligen ha gjort skillnad. Från en säsong med väldigt darrigt försvarsspel och lågt självförtroende tyckte jag SSK såg ofattbart starka ut i onsdags. var det vändningen för den hårt prövade klubben, eller har de en bit kvar att gå? Eftermiddagens match ger beskedet, tror jag.

Trist att Jocke Hedblad – den ende som på helt egen hand kan vända negativa matchutvecklingar i VIK – saknas efter en ”upper body-skada” i hemmamötet mot Tälje onsdags.

Hoppas att Dan Petterssons formsvacka efter sjukdom tagit slut och att Pierre Gustavssons kopiösa slit äntligen betalar sig med ett mål i eftermiddag. Det är även dags för Linus Boström att hitta målformen från playoffspelet igen.

Jag är där, strax. Mitt första besök i Axa Sport center